Bloemkool klinkt nou niet meteen heel spectaculair. Althans ik hield nooit zo van bloemkool en vond het een behoorlijk saaie smaak hebben. Maar je kan er wel heerlijk romige soep mee maken en met wat kruiden en specerijen kom je al een heel eind. Met deze temperaturen sta ik niet graag lang in de keuken, een salade of soepje is dan eigenlijk ideaal. Ik deel deze week twee recepten met bloemkool, eerlijk is eerlijk, ze waren namelijk in de bonus, haha. Dit keer een soep met een pittig tintje door lekker een flinke snuf kerrie.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 bloemkool
1 grote aardappel
4 el olie
1 ui
4 tenen knoflook
2 el verse tijm
750 ml groentebouiilon
750 ml water
zout en peper
kerriepoeder
bieslook
Verwarm de oven voor op 180 graden! 😉
1. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de aardappel in ongeveer even grote stukken. 2. Leg ze op een stuk bakpapier op de bakplaat en besprenkel met wat olie en zout. Rooster de bloemkool en aardappelen in ongeveer een half uur gaar. 3. Fruit ondertussen alvast je ui en knoflook in een pan met wat olie. Voeg dan tijm en wat kerriepoeder toe en bak dit kort even mee. 4. Voeg de bouillon en het water toe en laat dit even op een laag vuurtje koken. 5. Dan is het tijd voor de bloemkool en aardappel, voeg deze toe aan je soep en kook even kort mee. 6. Tijd voor de blender! Blend op een hoge stand je soep totdat deze een romige substantie heeft gekregen.
Door het roosteren van de groente krijg je meer smaak dan wanneer je het gewoon zou koken. Het is even wat meer werk maar is het zeker waard voor de smaak. Serveer met wat geroosterd brood en bijvoorbeeld vegan kruidenboter. Dit maak je eenvoudig met plantaardige margarine, peterselie, bieslook, citroensap en knoflook.
Het pittige van de kerrie vind ik ècht heel erg lekker bij bloemkool. Het maakt het wat pittiger en minder ‘saai’. Hou jij van bloemkool? Ga jij dit recept een keer proberen?