Een paar dagen geleden kon je al een recept lezen voor bloemkoolsoep. Vandaag laat ik je nog een recept zien voor deze groente: buffalo bloemkool roosjes. Klinkt wel lief he? De dagen beginnen nu toch ècht korter te worden en de bloemkool -en straks boerenkool, yes!- staan weer volop op tafel. Zoals ik al vertelde vind ik bloemkool op zichzelf geen fantastisch lekkere smaak hebben. Dit betekent dat je er zelf wat lekkers van moet maken en dat zijn deze roosjes zeker. Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik dit receptje moest noemen. Het is namelijk eigenlijk de vegan variant van ‘buffalo wings’. Oftewel pittig gemarineerde kippenvleugeltjes. Maar geen kippenleed hier in huis, dus ik gebruik gewoon bloemkool. 😉 Je kan dit receptje beschouwen als een bijgerecht. Lekker bij een Mexicaans gerecht, bijvoorbeeld bij de enchiladas die ik je al eerder liet zien.
Wat heb je nodig voor de paneerlaag?
1 bloemkool in roosjes gesneden
125 ml water
125 ml plantaardige melk
100 gram bloem
2 tl knoflookpoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/4 tl zout
1/4 tl peper
Wat heb je nodig voor de marinade?
1 rode peper
4 tenen knoflook
50 ml stroop
6 el bbq saus van AH
2 el rodewijnazijn
2 el olie
1 tl zout
Verwarm je oven voor op 220 graden. 🙂
1. Meng alle ingrediënten voor de paneerlaag in een kom. 2. Haal de bloemkoolroosjes erdoor en bedek volledig. 3. Plaats deze op een stukje bakpapier en bak 25 minuten in de oven. Keer halverwege om. 4. Snijd de rode peper en knoflook fijn. 5. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. 6. Schuif alle gepaneerde bloemkoolroosjes in een kom en schep om met de marinade. 7. Bak nog eens voor 20 minuten en keer weer halverwege om.
Als je houdt van wat pit, dan is dìt een recept voor jou. De bloemkool heeft een goede textuur en smaakt heerlijk in combinatie met het pittige van de marinade. Het paneerlaagje geeft een lekkere bite.
Met nieuwe recepten is het altijd maar afwachten of iets lukt en ook ècht lekker smaakt. Dit is zo’n recept waar ik echt blij van werd. Ken je dat? Dat je enthousiast wordt in de keuken? Ik kan echt gelukkig worden van eten.
Kook jij weleens met bloemkool? Wat zijn jouw favoriete recepten?
Michel says
Lekker!
Natasja says
Jazeker! 😉
Wing says
Weet vaak niet zo goed wat ik met een bloemkool aan moet haha maar dit klinkt wel lekker! (een toepasselijke naam ook 😉
Natasja says
Hihi, inderdaad een toepasselijke naam. 😉