Een buddha-wattes? Dat dacht ik ook toen ik deze term voor het eerst tegenkwam maar eigenlijk betekent het gewoon een kom met zoveel eten erin dat het lijkt op het buikje van Boeddha. Kijk, dat is mijn soort eten en het klinkt ook wel lief. 😉 Het fijne aan dit soort eten is dat je er veel van kan eten èn tegelijkertijd weet dat je gezond bezig bent. Win-win toch? Je kan enorm veel kanten uit met zo’n kommetje eten. Zo kan je er een Mexicaans of Marokkaans tintje aan geven, of in dit geval gewoon je kom vullen met allerlei dingen je lekker vindt. Ik laat je vandaag mijn favoriete combinatie zien met onder andere zoete aardappel. Net als avocado vind ik zoete aardappel liefde. <3
Wat heb je nodig voor 2 personen?
150/200 gram bruine rijst
1 grote zoete aardappel of 2 kleine
3 handjes doperwten
een bakje kiemgroenten
sla of avocado
Voor de dressing?
4 el tahin
2 el mosterd
2 tl ahornsiroop
6 el water
Verwarm je oven alvast voor op 200 graden!
1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. 2. Schil de zoete aardappel en snijdt deze in dunne plakken. Plaats ze op een stuk bakpapier en bak deze voor ongeveer 25 minuten. 3. Breng nog een pannetje met water aan de kook voor de doperwten. Ik gebruikte namelijk erwtjes uit de vriezer. 4. Meng alvast de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet dit even opzij. 5. Plaats alles samen met de verse groentes zoals sla en avocado mooi in een kommetje en giet er wat van de dressing overheen. Of nouja, doe maar lekker veel want dat is gewoon superlekker. 😉
Naast dat je zonder schuldgevoel lekker kunt eten heeft zo’n Buddha Bowl nog een voordeel: het staat binnen een oogwenk op tafel. Perfect voor na een lange dag werken, wanneer je ècht geen zin hebt om nog uren in de keuken te staan zwoegen.
Wat zou jouw favoriete combinatie zijn?
Anne says
Dit ziet er zo perfect uit, zag het net via je instagram en ik dacht.. Ik moet echt even weten wat hier allemaal in zit, lijkt me heerlijk!
Natasja says
Wat een compliment! Het is ook echt lekker ook al proef je het ‘gezonde’. 🙂