Meringues verleden tijd? Nee hoor! Ik vertelde je eerder al over het magische goedje ‘aquafaba’, oftewel kikkererwtenvocht. Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar je kan er wel hele lekkere dingen mee maken. Het vocht gedraagt zich namelijk hetzelfde als het eiwit van een echt ei. Vroeger kocht ik wel eens van die zakken met mokka meringues, heer-lijk vond ik die. Afgelopen week zag ik ze ook weer in de winkel liggen bij het feestassortiment. Vandaar dat ik je vandaag laat zien hoe je ze extra speciaal kunt maken met mokka smaak รจn een chocolade laagje. Lekker voor bij de koffie en perfect voor straks met kerst. Niemand die het verschil zal proeven. ๐
Wat heb je nodig voor 2 bakplaten meringues?
het vocht van 1 blik kikkererwten
120 gram kristalsuiker
een halve tl vanille extract
3 el cacaopoeder
1 el espresso poeder
een reep pure chocolade
Verwarm de oven voor op 100 graden.
1. Klop het vocht zo’n vijf minuten. 2. Voeg dan stapje voor stapje de kristalsuiker en het vanille extract toe. 3. Voeg vervolgens het cacaopoeder en espresso poeder toe. 4. Blijf kloppen totdat er stijve pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat de inhoud eruit valt. 5. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit toefjes op een beklede bakplaat. 6. Nu komt er wat geduld bij kijken…bij mij duurde het namelijk zo’n 3 uur voordat de meringues goed waren. Tussendoor kan je proeven en kijken of ze al bros genoeg zijn. Iedere oven is natuurlijk anders. 7. Zijn ze goed? Smelt dan wat chocolade au bain marie of in de magnetron en dip je meringues hier voor de helft in.
Maarrrr, je geduld wordt beloond want je krijgt een stapel van deze heerlijke meringues. Hou je nou niet zo van mokka? Laat dan het cacaopoeder en espresso poeder achterwege. ๐
Djuli says
Wow lekker! Ik wil al heel lang iets maken met aquafaba, maar het komt er steeds niet van. Maar ik denk dat dit het wordt hoor! Ziet er echt geweldig uit! Leuk gedaan ook met die sterren ๐