Cookie dough en Snickers, do i need to say more? Nou, wat ik je wel kan vertellen is dat deze balletjes een stuk gezonder voor je zijn want: glutenvrij, lactosevrij en melkvrij! Cookie dough was altijd mijn favoriete ijs en Snickers vond ik ook heer-lijk. Hier moest ik als vegan dus wat op verzinnen. Eerder liet je al zien hoe je eenvoudig je eigen variant van een Nakd reep kan maken, deze balletjes lijken hier wel een beetje op. Bij de ingrediënten kan je denken aan fijne dingen zoals dadels, noten, kokosolie en cacao. Ik heb er dit keer 20 gemaakt maar misschien wil je er nog wel meer maken met de feestdagen in het vooruitzicht. 😉 Ze staan ook gezellig..
Wat heb je nodig voor 10 Cookie Dough balls?
75 gram ontpitte dadels
1 el gemengde notenpasta
50 gram witte amandelen
25 gram pure chocola in stukjes
1/2 tl vanille extract
1/2 el kokosolie
een snufje zout
1/2 el ahornsiroop
Wat heb je nodig voor 10 Snickers balls?
75 gram dadels
50 gram ongezoute pinda’s
13 gram havermout
1 el 100% pindakaas
1/2 el kokosolie
1/2 el ahornsiroop
1 el cacaopoeder
15 gram pure chocola in stukjes
En normaal geef ik je nu een beschrijving van het recept, maar dit is zo eenvoudig jongens, dat ik je gewoon zeg dat je alle ingrediënten in een foodprocessor laat draaien totdat het fijn genoeg is en je er balletjes van kunt vormen. 😉 Het leven van een veganist is gelukkig niet altijd ingewikkeld.
Rol de balletjes voor een topping eventueel nog even door wat cacaopoeder, kokosrasp of chiazaad en laat ze wat opstijven in de koelkast. En dan genieten maar! Ze smaken zacht, zoet en zijn een fijne energieboost in de middag. Laat je het weten als je ze ook hebt gemaakt?
Bablofil says
Thanks, great article.