Jamie Oliver zijn kookboeken waren voordat ik veganistisch ging eten mijn bijbel. Elke keer zat ik weer vol enthousiasme voor de televisie om driftig mee te schrijven en te leren over eten. Maar in veel gerechten die ik zag op televisie zaten heel wat dierlijke producten. Uiteraard kan je een recept zo aanpassen en dingen weglaten zodat het veganistisch is, maar vaak mis je dan toch iets en heb je meer aan een compleet recept. Om deze reden keek ik niet meer zo vaak naar mijn held op 24Kitchen. Na wat speurwerk op het wereldwijde web kwam ik er echter achter dat er onwijs veel veganistische recepten op de website van Jamie staan. Hoe tof is dat? Zo zag ik een recept voor een heerlijke curry. Ik heb het recept een beetje aangepast en deel vandaag mijn variant mèt zoete aardappel. Want ik hou van zoete aardappel.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
3 zoete aardappels of 1 pompoen
2 tl currypoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl chiliflakes
2 uien
1 bosje koriander
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
1 duim gember
6 tomaten
1 blik kikkerwten
100 gram verse spinazie
Oke, alles verzameld? Dan kunnen we aan de slag. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappel en snij deze in stukjes. Strooi het curry- en komijnpoeder erover samen met de chiliflakes en wat peper en zout. Bak voor ongeveer 20 minuten op een bakplaat. 2. Snipper de uitjes en tenen knoflook, snij de steeltjes van de koriander en je gember fijn. Fruit dit met wat olijfolie aan in een pan. 3. Voeg de tomaten en kikkererwten samen met het vocht toe. Laat dit 20 minuten koken op een laag vuurtje. 4. Voeg dan de aardappels uit de oven toe. Laat dit ook weer 10 minuutjes koken. 5. Voeg als laatst de spinazie toe en roer dit door de curry.
Serveer de curry met je favoriete rijst en wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!