Een poosje terug ging ik een dagje naar Amsterdam met mijn vriend. Man, wat was het fijn om een soja latte te kunnen drinken, een vegan broodje te kunnen kopen èn als kers op de taart ’s avonds te kunnen eten bij Meatless District. Ik heb mijn buikje die dag goed rond gegeten en mijn favoriete gerecht was dat van Meatless District. Hier bestelde ik namelijk quesadillas. Sinds mijn terugkomst in mijn Brabantse stadje ben ik op zoek gegaan naar een eigen versie van het recept. Ik had namelijk geen flauw idee wat er allemaal in zat, maar ik denk dat ik met dit recept redelijk in de buurt kom. Yes! De foto is eigenlijk mislukt maar ik probeer wat minder perfectionistisch te zijn èn ik wilde je dit recept niet onthouden. Zoete aardappel, bonen, een kaasachtige saus en guacamole. Do i need to say more?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
8 wraps
3 zoete aardappels
1 blik zwarte bonen
snufje chilipoeder
1/2 el / 1 tl kaneel naar smaak
1 tl komijn
1/2 tl zout
snufje chilivlokken
1 ui
1 paprika
2 teentjes knoflook
Kaassaus?
1 cup blokjes gekookte aardappel
1/2 cup blokjes gekookte wortel
1/4 cup zonnebloemolie
1/4 cup plantaardige melk
2 tl citroensap
7 pickled jalapeno pepers
3 el vocht uit het potje pepers
1 el tomatenpuree
1 1/2 el aardappelzetmeel
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 1/2 el edelgist
1/2 tl zout
Guacamole?
4 kleine of 2 grote avocado’s
3 tenen geperste knoflook
3 cherrytomaatjes in stukjes
zout
citroensap
Het lijkt een énorme lijst, maar laat je niet afschrikken, het valt allemaal wel mee en het is echt lekker! 😉 Bereid als eerste de wortel en aardappel voor de kaassaus voor. Dit doe je door de wortel en aardappel erg fijn te snijden en 10 minuten te koken.
1. Prik wat gaatjes met een vork in de zoete aardappels en pof deze 7/8 minuten in de magnetron. 2. Spoel de bonen om en laat uitlekken in een vergiet. 3. Snipper het uitje, knoflook en de paprika. Bak dit zachtjes aan in een koekenpan. 4. Haal de gepofte aardappels uit hun schil en prak met de komijn, kaneel, zout, chilivlokken en chilipoeder. 5. Voeg de gebakken ui, knoflook, paprika en uitgelekte bonen toe. 6. Roer door en dan zijn we bijna klaar met de vulling. 7. Blend alle ingrediënten voor de kaassaus tot een gladde saus en zet dit even opzij. 8. Prak de avocado en voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een gladde of grove guacamole. 9. Meng eventueel nog wat mosterd en verse knoflook door wat vegan mayonaise voor een aioli. 10. Vul de wraps voor de helft met het bonen-aardappel mengsel en verdeel hierover heen wat kaassaus en vouw de wrap dicht. Even kort aanbakken in wat olie en serveren met de verse guacamole en aioli. 🙂
Eet smakelijk!