Ken jij die bakken ‘Kartoffelsalat’ nog? Met zomerse barbecues, maar ook tijdens kerst, stond dit vaak op tafel. Weer zo’n gevalletje waar ik me misselijk aan kon eten. Nou is de kant-en-klaar variant natuurlijk niet zo diervriendelijk en gezond. Tijd voor een alternatief dus! Ik ging aan de slag met mijn nieuwe favoriete vegan mayonaise, yoghurt en een boel andere lekkere ingrediënten. Ik wilde graag een romige maar niet al te zware salade. Verfrissend naast alle warme dingen op tafel tijdens kerst. En heb je wat over? Dan heb je ook de volgende dag een lekkere lunch. 🙂
Wat heb je nodig voor 1 kilo aardappelsalade?
1 kilo aardappel, ik gebruikte krieltjes
4 el Mayolijn
4 el Alpro yoghurt
4 el vocht van de augurkjes
zo’n 30 kleine augurkjes
2 rode uien
bieslook naar smaak
peper en zout
Eindelijk heb ik de potten Mayolijn gevonden! Elke keer kon ik ze maar niet vinden hier in de supermarkt. Ik besloot een grote ‘vegan’ bestelling de plaatsen bij Jumbo, ìnclusief twee poten mayonaise, haha. Perfect bij dit soort gerechten. 🙂
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een grote pan water. 2. Snijdt ondertussen alvast de ui, bieslook en augurkjes fijn. 3. Laat de aardappeltjes even afkoelen. 4. Snijdt ze vervolgens in kleine stukjes zodat het straks lekker eet. 5. Voeg alles bij elkaar en roer goed door. 6. Zet de salade even in de koelkast zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
Serveer het als bijgerecht of als hoofdgerecht op een normale dag met bijvoorbeeld een vegan schnitzel en wat rucola. ♥