My oh my. Deze cinnamon rolls moet je ècht proberen. Ze zijn misschien niet de allermooiste, maar in mijn beleving wel de lekkerste tot nu toe. De blaadjes vallen inmiddels van de bomen en niks past zo bij de herfst als kaneel en een lekkere warme pot thee. Ik kan je zeggen dat dit tot nu toe het beste receptje is voor dit lekkernij. Eerder waren ze droog of zelfs een beetje taai maar deze broodjes zijn fluffy en zacht. Op het mierzoete glazuur na, heb ik ze zo gezond mogelijk proberen te maken -en vegan uiteraard!- door speltbloem, kokosolie en kokosbloesemsuiker te gebruiken. Je kan zelf kiezen of je het glazuur wel of niet wilt gebruiken, het is geen must maar wel erg lekker. Nog een fijne bijkomstigheid als je dit in de oven hebt staan: je huis ruikt heerlijk naar kaneel. 🙂
Wat heb je nodig voor 10-12 cinnamon rolls?
350 ml ongezoete amandelmelk
3 el kokosolie
375 gram speltbloem
7 gram gist
1/4 tl zout
1 el kokosbloesemsuiker
Voor de vulling:
3 el kokosolie
1/4 cup (45 gram) kokosbloesemsuiker
1 1/2 tl kaneel
1. Meng voor het deegje eerst alle droge ingrediënten met elkaar, behalve het zout. 2. Verwarm de amandelmelk tot de melk lauwwarm is en los er dan het gist in op. Laat dit 10 minuten staan. 3. Voeg dan alle natte ingrediënten bij de droge ingrediënten: het gistmengsel en de gesmolten kokosolie. 4. Meng door elkaar en voeg dan het zout toe. Kneed door elkaar totdat alle bloem is opgenomen en je een redelijk plakkerig deeg hebt. 5. Laat dit een uur rijzen in een bebloemde kom onder een natte theedoek. 6. Verwarm de oven voor op 175 graden en rol het deeg met wat bloem uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik. Strijk de kokosolie op het deeg en verdeel vervolgens de suiker en kaneel hierover. 7. Rol strak op en snijd met een goed mes plakjes van de rol. Deze mogen tegen elkaar aan in een beklede bakvorm. Bak de cinnamon rolls voor 25-30 minuten.
Meng eventueel alvast het glazuur, de verhouding hierbij is 1 cup poedersuiker en 2 eetlepels plantaardige melk.
Het allerlekkerst zijn ze natuurlijk warm uit de oven. 😉 Maar je kan ze ook in een luchtdichte bak bewaren voor een paar dagen. Hier hielden ze het echter niet lang genoeg vol…uh wij eigenlijk niet, haha.
Eet smakelijk!
Sanne says
Nooh die moet ik maken!! En ik zeg uiteraard niks tegen Ryan over de ingrediënten, zien wat hij ervan vind haha. (Nog een soort van request; ik zie steeds vaker “gezonde snacks” voorbij komen, nu bijv. weer groente-chips met kruidendip. Heb jij toevallig al wat ervaring hier mee?)
Natasja says
Hihi, ze zijn ècht heel lekker. 🙂
Monique | WritingMonique says
Oh, dit ziet er heerlijk uit!
Natasja says
Dankjewel! Hier is de tweede lading alweer op. 😉