Het is gewoon al bijna kerst jongens! De tijd vliegt voor mijn gevoel echt voorbij. Nog een weekje werken en dan heb ik heer-lijk een week vrij. Aan het einde van het jaar heb ik toch altijd net iets meer moeite met uit bed komen, dus ik ga lekker mijn eigen ritme volgen in de vakantie. Wel vind ik deze laatste weken extra bijzonder. Op mijn werk sta ik er ook uitgebreid bij stil door iedereen zijn wens voor het nieuwe jaar een plekje te laten geven op een gezamenlijk werkstuk. 🙂 Want eigenlijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig en gezond zijn. Maar ik dwaal af, ik wilde namelijk dit ultieme kerstrecept met je delen, stoofpeertjes! Traditioneel gemaakt met alcohol maar in deze variant zonder, want dat gaat net zo goed. Als kind was ik al dol op die stoofpeertjes uit een potje. Deze met stokje zien er sjiek uit en zijn heerlijk met een vegan bolletje roomijs.
Wat heb je nodig voor 1,5 kilo stoofpeertjes?
800 ml zwarte bessensap van ‘Healthy People’
1,5 kaneelstokje
3 kruidnagels
30 gram kokosbloesemsuiker
1,5 kilo stoofpeertjes
een scheutje water
Feitje: in het zwarte bessensap van Healthy People zit vooral druivensap. 😉 Sinds ik veel verpakkingen moet lezen sta ik altijd te kijken van hoe vaak je wordt misleid…
1. Schil de peertjes tot aan de steeltjes. 2. Zet de peertjes rechtop in een soeppan en giet het sap erover heen. 3. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en kokosbloesemsuiker toe. 4. Voeg water toe totdat alle peertjes onder ‘water’ staan. 5. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur omlaag. Laat de peertjes ongeveer 2 uur stoven op een laag vuurtje totdat ze mooi rood en gaar zijn.
Serveer met een bolletje vegan roomijs en geniet! Hier steel je zeker de show mee. 🙂
Dit recept is geïnspireerd op het recept van Francesca Kookt.
Anne says
Prachtige foto en een super fijn recept, dankjewel!