Ik moet jullie iets opbiechten. De afgelopen dagen heb ik last van een verslaving, die verslaving heet pindakaas. Ik denk niet dat ik er voorlopig van ga genezen, dus maar omarmen dan? Na het succes van het ‘Snicker’ taartje moest en zou ik meer combinaties bedenken met pindakaas. Chocola, pindakaas en nootjes doen het altijd goed. Maar weet je wat ik ook altijd zó lekker vind? Banaan en pindakaas! Zo ontstond het idee voor dit bananenbrood. Meestal was ik niet erg onder de indruk van bananenbrood en was het meestal of te nat of te droog. Dit bananenbrood is naar mijn smaak helemaal goed. 🙂
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?
5 rijpe bananen, 1 ter versiering
1 tl vanille
1/4 cup gesmolten kokosolie
2 el pindakaas
1 3/4 cup speltbloem
1/3 cup kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
3/4 cup pure chocolade stukjes
optioneel een handje rozijnen
Nootjes voor een knapperig laagje aan de bovenkant
Geen verse bananen in huis maar wel in de vriezer? Deze kun je ook gebruiken, laat ze dan wel eerst even ontdooien. Ik vind het sowieso erg fijn om bevroren bananen in huis te hebben voor bijvoorbeeld een smoothie, nicecream of dus een bananenbrood. 🙂
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden!
1. Prak de vier bananen. 2. Voeg de vanille, pindakaas en kokosolie toe en roer goed door. 3. Meng in een aparte kom alle droge ingrediënten met elkaar. 4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer weer goed door. 5. Bedek een cakevorm met bakpapier. Stort het mengsel hierin. 6. Versier met een door midden gesneden banaan en nootjes. Bak het bananenbrood 45 tot 60 minuten totdat er een schone satéprikker uit komt.
Even goed laten afkoelen en tijd om te genieten. Lekker als tussendoortje of misschien zelfs als ontbijt? 😉 Ach, waarom ook niet!
EmilyLotus says
Klinkt super lekker! Ik ben zelf niet zo’n fan van pindakaas, maar mijn vriend wel. Misschien maak ik het eens voor hem. 🙂
Natasja says
Wat lief dat je denkt aan je vriend! Zeker te weten dat hij hier van kan smullen. 🙂
Merel says
Wauw dat ziet er echt fantastisch uit! Zowel pindakaas als banaan en chocolade in een gerecht <3
Natasja says
Hihi dankjewel! Ja ik ben echt dol op banaan en pindakaas. 🙂