Chili is zo’n gerecht wat ik bijna iedere week maakte toen ik nog vlees at. Makkelijk om in te vriezen en lekker te combineren met andere gerechtjes. Ik heb het al vaker gezegd maar ik ben dòl op Mexicaans! Het is zo eenvoudig vegan te maken, zo ook dit gerechtje weer. Daarom deel ik vandaag een vegan variant van de chili die ik eigenlijk al jaren op dezelfde manier maak, nu alleen met vegan gehakt. 🙂 Wij eten dit vaak met tortillachips en guacamole. Heb ik ook al gezegd dat ik hou van guacamole? Nee, bij deze dan. Hier mag je me voor wakker maken. Wanneer dit op tafel staat is het binnen no-time op.
Wat heb je nodig voor 6-8 personen?
2 blikken kidneybonen
2 blikken gepelde tomaten
3 paprika’s
3 grote penen
2 stengels bleekselderij
1 grote ui
3 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder of meer naar smaak
1 tl chilipoeder
1 bakje Tivall fijngeakt á 175 gram
peper en zout
1. Snij de uitjes en knoflook fijn en fruit dit aan met wat olie. 2. Voeg het plantaardige gehakt toe en bak dit even kort mee. 3. Voeg dan het komijnpoeder en chilipoeder toe totdat heel je keuken lekker ruikt. 4. Voeg de gesneden paprika, peen en bleekselderij toe. Zet het vuur hoog en laat dit 7 minuutjes garen. 5. Voeg dan de uitgelekte kidneybonen en gepelde tomaten toe. Roer goed door elkaar en voeg nog wat zout en peper toe. 6. Laat dit 30 minuten pruttelen op een laag vuur totdat de saus wat is gebonden en de stukjes peen ook gaar zijn.
Dit recept is met bijgerecht genoeg voor 8 personen. Zonder is het genoeg voor 6 personen of 4 grote eters. Serveer met wat koriander, tortillachips en guacamole. Oh en een Mexicaans biertje doet het hier ook altijd goed bij. 😉
Fijn weekend alvast!
Claire says
Mega lekker weer! Ik ben dol op chili en maak vaak genoeg voor een paar dagen. De ene dag eet ik het ‘kaal’ en de dagen erna als wrap of taco’s 🙂
Natasja says
Je kan er zo lekker mee variëren he? 🙂