Toen mijn vriend laatst jarig was ging de hazelnootschuimtaart snel op en dook ik snel de keuken in voor een nieuw taartje. Het werd een chocoladetaart met ganache. Een goede chocoladetaart vind ik heer-lijk. Nog lekkerder dan gewoon een stukje chocola eigenlijk. Ik dook het internet weer op om inspiratie op te doen en met wat aanpassingen heb ik een relatief gezond chocoladetaartje kunnen maken. Ik vind het altijd best wel spannend om zo’n taartje te laten proeven. Want omdat ik iets lekker vind wil dat nog niet zeggen dat anderen dat ook vinden. Maar gelukkig viel ook dit taartje goed in de smaak. Een recept wat ik nog wel vaker wil maken en daarom een plekje krijgt op Happy and Vegan. 🙂
Droge ingrediënten?
2 cups speltbloem
1 cup kokosbloesem poedersuiker
1/2 cup cacaopoeder
1,5 tl baking soda
1/2 tl zout
Natte ingrediënten?
1,5 cup amandelmelk
1/3 cup vegan chocolade
1/4 cup olie
1 tl appelazijn
1 tl vanille extract
3 el ahornsiroop
Voor de ganache?
1/2 cup amandelmelk
1/3 cup poedersuiker
2/3 cup chocolade
1/4 cup notenboter zoals pindakaas, gemengde notenpasta
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden! Voor dit recept heb je twee ronde bakvormen nodig van 16 cm doorsnede.
1. Doe de kokosbloesemsuiker in de blender en laat de blender net zo lang draaien totdat de suiker is vermalen tot poedersuiker. 2. Meng in een kop alle droge ingrediënten met elkaar en roer goed door. 3. Verhit in een pannetje de amandelmelk met de chocolade. Haal het pannetje van het vuur wanneer de melk warm is en de chocolade goed kan smelten. 4. Voeg de overige natte ingrediënten toe en voeg dit mengsel bij de droge ingrediënten. 5. Mix goed door met een mixer, totdat je een gladde substantie hebt. 6. Bedek twee bakvormen met 16 cm doorsnede met bakpapier en vet de randjes in met wat plantaardige boter. 7. Verdeel het mengsel over de twee bakvormen en laat het 30 tot 35 minuten garen in de oven. Wanneer je er een schone satéprikker uit kunt halen zijn de taartjes gaar. Laat ze helemaal afkoelen.
8. Maak ondertussen de ganache, deze moet straks namelijk nog afkoelen. Smelt wederom de chocolade en poedersuiker in de amandelmelk in een pannetje. Haal wanneer het pannetje warm is het pannetje van het vuur en roer de overige ingrediënten door de ganache. 9. Zet de ganache in de koelkast totdat het niet meer vloeibaar is en net smeerbaar is. 10. Begin met een laag taart en dan een laag ganache. Strijk de ganache mooi glad en herhaal deze stap. Versier de taart met wat geschaafde chocolade en cacaonibs.
Het is een redelijk vullend taartje, dus ik zou niet al te grote punten snijden voor je gasten. Perfect voor de chocolovers in je leven. 😉
Eet smakelijk!
Tanja says
Ik was best lang op zoek naar goed recept voor een goede vegan chocolade taart! Ik ga deze eens proberen.
Natasja says
Ik ben benieuwd wat je vindt! Ik vind dit taartje echt heel erg lekker. 🙂