Ik zei het gisteren al, ik krijg geen genoeg van de Mexicaanse keuken. Deze fajitas vielen ook bij vriendlief goed in de smaak en zijn dus een keeper en daarmee blogwaardig. 😉 Van origine bevat dit gerecht vaak kip- of rundvlees. Maar daar moest ik op Happy and Vegan natuurlijk wat anders op bedenken. Na heel wat Mexicaanse recepten kan ik wel stellen dat het vlees vrijwel altijd vervangbaar is door bonen of linzen. Zo ook in dit recept. Wist je dat bonen en linzen echt heel gezond en voedzaam zijn? Dit receptje is lekker voor in een lui weekend, na het werk als comfort food of…uh…eigenlijk altijd wel?
Het leuke aan Mexicaans eten vind ik dat je allerlei kleine gerechtjes weer met grotere gerechten kan combineren. Guacamole is bijvoorbeeld altijd goed. De salsa die ik je gisteren liet zien is altijd goed. Tortillachips is altijd goed. Oké, je begrijpt mijn punt nu volgens mij wel. 😉 Wanneer er hier eters komen grijp ik dan ook vaak naar dir soort gerechtjes omdat het zo gezellig staat op tafel en iedereen iets kan kiezen wat hij of zij lekker vindt. Maar genoeg over mijn liefde voor Mexicaans eten. Hoe heb ik nou eigenlijk die fajitas gemaakt? Ik ga het je vertellen.
Wat heb je nodig voor 3 grote eters of 4 personen?
2 blikken zwarte bonen van AH
2 rode paprika’s
1 courgette
1 ui
1 zakje tex mex fajita kruiden
100 ml water
8 meergranen wraps AH
slamix
Voor de guacamole?
2 avocado’s
3 tenen knoflook
snuf zout
wat citroensap
6 cherrytomaatjes
Het recept voor de salsa vind je hier.
Ik beloof je dat dit recept bìnnen een half uurtje op tafel staat. 1. Was de groentes en bonen en ontdoe de paprika’s van de zaden en snijd deze samen met de courgette en ui in stukken. 2. Fruit het uitje in wat olie en voeg dan de courgette en paprika toe, bak dit ongeveer 3 minuten mee op middelhoog vuur. 3. Voeg de kruiden en het water toe. Roer om en voeg de zwarte bonen toe. Laat dit even pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. 4. Ondertussen kan je de guacamole maken. Prak de avocado samen met wat zout, de knoflook, het citroensap en fijn gesneden tomaatjes. 5. Verwarm de wraps en serveer deze met het groentemengsel, de guacamole en eventueel de salsa met wat tortillachips. That’s it! 🙂
Vandaag is het dag twee dat wij hier met zijn tweetjes van eten. Het voordeel van teveel maken is dat je er de volgende dag helemaal geen omkijken naar hebt. Dat vind ik altijd wel fijn na een lange dag werken. Doen jullie dat ook? Of sta je iedere dag in de keuken?
Eet smakelijk!
Naomi in wonderland says
Mmmmm Mexicaans eten is echt super lekker en altijd een héérlijke vegetarische of vegan variant van terug te vinden! Het enige wat ik zelf zou weglaten is de sla (lust ik wel maar heb ik zelf nog nooit bij een fajita gedaan), maar voor de rest maak ik ze zo goed als hetzelfde haha! Leuke blog heb je trouwens ook! kijk al uit naar de volgende gerechtjes
Natasja says
Heer-lijk hè Mexicaans? 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!