Over een aantal dagen is het zover: dan ben ik samen met met vriend heerlijk aan het genieten van allerlei muziekjes op het muziekfestival Rock Werchter! Yes. Ik heb er zin in, maar het is tegelijkertijd ook het eerste muziekfestival waar ik als veganist naar toe ga. Is daar überhaupt iets plantaardigs te eten? Wat kan ik meebrengen wat een poosje goed blijft buiten de koelkast? Tijd voor wat vooronderzoek en voorbereiden dus. Een van de dingen die ik zeker mee ga nemen is homemade granola. Het is lekker als snack tussendoor, het kan door een beetje plantaardige melk met pindakaas als ontbijt en het blijft even goed in een luchtdichte pot. Nou had ik al wel eens granola gemaakt, maar deze jongens, vind ik echt heel erg lekker. Daarom deel ik vandaag dit simpele recept met je. Misschien fijn als je ook naar een festival gaat?
Wat heb je nodig voor een ovenplaat vol granola?
1,5 cup havermout
1/2 noten zoals hazelnoten, amandelen of cashewnoten, ik gebruikte amandelen en hazelnoten
2 el gesmolten kokosolie
1/4 cup ahornsiroop
2 el amandelpasta of een andere notenboter
2 tl kaneel
1 tl vanille extract
1/3 cup zonnebloempitten of pompoenpitten
1/3 cup gedroogd fruit zoals rozijnen
eventueel nog cacaonibs of in stukjes gehakte pure chocolade, dit maakt het wel minder praktisch voor een festival
Verwarm de oven voor op 160 graden.
1. Beleg een bakplaat met bakpapier. 2. Meng in een kom alle ingrediënten samen. 3. Bak de granola 15 minuten, hussel dan even om en bak nog eens 15 minuten. That’s it!
En nog een pluspunt: heel het huis gaat er heerlijk van ruiken. Ik kreeg er echt een beetje een kerstgevoel van. Kan dat in juni? Met deze granola wel. 😉
Verder ben ik nog aan het brainstormen over wat ik mee kan brengen naar Rock Werchter. Het ontbijt is inmiddels wel rond en ik heb al gezien dat er sowieso 1 stand staat met veganistische opties en er is een smoothiebar. 🙂 Heb jij misschien nog fijne tips?