Tijd voor taart! Iedere week heb ik wel zin in iets zoets zoals een brownie, cinnamon roll of taart dus. Jezelf trakteren op iets lekkers mag namelijk veel vaker dan met die paar verjaardagen per jaar. ‘Balance is key’ zeggen ze zo mooi toch? Eerder maakte ik al eens een cheesecake op basis van cashewnoten. Dat is me zo goed bevallen dat ik besloot er weer een te maken maar dan net even anders. Ik gebruikte dit keer minder zoetmiddel omdat het de taart dan nog even iets gezonder maakt en het zure van de limoenen goed naar voren laat komen. Minder zoet dus, met limoentjes en makkelijker te bewaren in de koelkast. Kijk je mee voor het recept?
Wat heb je nodig voor de ‘kaas’?
200 gram geweekte cashewnoten
75 ml ahornsiroop
rasp van 4 limoenen
5 el limoensap
90 ml gesmolten kokosolie
125 ml amandelmelk
1 tl vanille extract
Wat heb je nodig voor de bodem?
150 gram ongebrande amandelen
130 gram ontpitte dadels
1 el gesmolten kokosolie
Week je cashewnoten een aantal uur in koud water of een kwartiertje in gekookt water. Dit zorgt ervoor dat ze zacht worden en makkelijker romiger worden in je foodprocessor of blender. Giet het water af en ze zijn klaar voor gebruik.
Voor dit taartje gebruikte ik als vorm trouwens een vierkante brownie vorm. Op deze manier kan je je taartje in mooie vierkantjes snijden. Ik haalde 16 kleine taartjes uit dit recept. Door de cashewnoten is het een vullende taart en een groot stuk dus ook al gauw te veel.
1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in je foodprocessor en laat draaien totdat het een kruimig geheel is. Bedek hiermee je bakvorm. Vergeet niet om een stukje bakpapier op de bodem te leggen tegen het plakken. 2. Meng alle ingredienten voor de ‘cream cheese’ in je foodprocessor of blender. Laat net zolang draaien totdat het een romig geheel is geworden. Proef af en toe even en voeg desnoods nog meer vanille of rasp van een limoen toe. 3. Zet je taartje voor minimaal 4/5 uur in de vriezer en laat het opstijven. Laat kort ontdooien voor het serveren. 4. Versier met wat limoenrasp en/of poedersuiker zodat het er feestelijk uit ziet.
Dit is zeker te weten een van mijn favorieten want ik ben ik ben dol op citrussmaken. Ben jij ook dol op citroen/limoen/sinaasappel? Dan is dit taartje zeker wat voor jou. 😉 Eet smakelijk!
Sarah says
Mijn man heeft iets gelijkaardig onlangs gemaakt. Zo lekker!! Limoen maakt alles lekker 😀
Natasja says
Lekker hè limoen? 🙂