Afgelopen zondag was ik op Vegfest en het was ge-wel-dig! Leuke mensen ontmoet, lezingen bijgewoond èn natuurlijk gesmuld van al het lekkers dat er was te krijgen. Man, wat voelde dat luxe. Ik kon gewoon kiezen! Ik ben gewend om altijd voor mijn eigen eten te zorgen, iets halen hier in de buurt gaat eigenlijk niet. Een van de dingen die ik niet uit mijn hoofd kon zetten waren de Oreo cupcakes van het bedrijf Heavenly Cupcakes. Die waren echt heel erg lekker. Eenmaal thuis ging ik dan ook op zoek naar recepten die ik zou kunnen aanpassen tot de perfecte cupcake. Ik ben eruit en sta te popelen om dit receptje met je te delen. Ik eet graag gezond maar even los gaan mag af en toe ook. En hoe kan dit beter dan met gebak? 😉
Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
1 cup sajamelk
1 tl appelazijn
3/4 cup tafelsuiker
1/3 cup koolzaadolie
1 tl vanille extract
1 cup bloem
Optioneel 1/3 cup cacaopoeder voor chocolade muffins
1 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
een snufje zout
10 fijngehakte oreokoekjes
Voor de oreo botercrème?
115 gram plantaardige boter van alpro
1 bus poedersuiker of totdat jij het zoet genoeg vindt 🙂
1/8 cup sojamelk
1/2 tl vanille extract
5 fijngehakte oreokoekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
1. Meng de sojamelk met de appelazijn en zet dit even opzij. 2. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Bewaar de koekjes tot het einde. 3. Voeg de suiker, olie en vanille extract toe aan het natte mengsel. 4. Mix dit met een handmixer totdat het een beetje begint te schuimen en voeg dan langzaam beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Blijf mixen totdat het een egaal geheel is geworden. Mix op een lage stand de verkruimelde koekjes door het beslag. 5. Vul je cupcake papiertjes voor de helft met je beslag en zet de cupcakes voor 18 tot 20 minuten in de oven.
Laat de cupcakes dan 10 minuten afkoelen voordat je ze uit je bakblik haalt. Laat ze dan nog verder afkoelen. In de tussentijd kan je alvast aan de slag met de topping: oreo botercrème, yum! De topping maakt de cupcakes echt helemaal af.
1. Mix de boter met een handmixer luchtig. 2. Voeg langzaam de poedersuiker toe en mix totdat alles is opgenomen. 3. Voeg het vanille extract en de sojamelk druppelsgewijs toe. Hou in de gaten dat je mengsel niet te vloeibaar wordt. Is dit wel het geval, voeg dan geen sojamelk meer toe. 4. Mix met een spatel de verkruimelde koekjes door de crème. 5. Vul een spuitzak en spuit lekker grote toefjes op je afgekoelde cupcakes.
Eet smakelijk! 😉
Anne says
Ze zien er echt super mooi uit, heel goed bedacht!
Djuli says
Oeeeeeeh jammie!
Sytse - Het Groene Broertje says
Zodra ik weer een oven heb (de mijne is stuk) ga ik dit sowieso een keer maken! Het ziet er echt heerlijk uit!!
Natasja says
Oh, wat erg geen oven! Ik kan niet zonder, haha. Deze zijn het zeker waard om te proberen. 😉