Na alle zoetigheid vond ik het wel weer tijd voor een avondmaaltijd. Vaak val ik terug op recepten die ik al eerder heb gemaakt, maar soms heb ik ook zin om weer iets nieuws te proberen. Ik had op internet al veel gelezen over ‘pad thai’. Een gerecht wat je blijkbaar op iedere hoek van de straat kunt vinden in Thailand, écht streetfood dus. Nou ben ik (helaas) nog nooit in Thailand geweest, dan maar een beetje Thailand in huis halen? Van origine wordt pad thai gemaakt met rijstnoedels, ei en garnalen. Dit is niet zo vegan friendly, dus vandaag laat ik je zien hoe je het kunt maken met lekkere knapperige tofu en allerlei groentjes.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
300 gram stevige tofu
1,5 nestje udon noedels òf traditionele rijstnoedels
3 penen
1 grote ui
3 tenen knoflook
75 gram fijn gehakte ongezoute pinda’s
8 cherrytomaatjes
wat roosjes broccoli
een flinke hand taugé
3 bosuitjes
4 el sojasaus
snuf chiliflakes naar smaak
4 el kokosbloesemsuiker
2 tl sesamolie
2 el azijn
een limoentje
verse koriander
Start met het laten uitlekken van de tofu. Dit zorgt ervoor dat je de tofu straks gemakkelijker knapperig kunt pakken en dat de tofu gemakkelijker smaken opneemt. Het is ook handig om alvast water aan de kook te brengen in een grote pan zodat je direct de noedels kunt koken. 🙂
1. Snipper je uitje en tenen knoflook fijn. 2. Haal de penen door een spiralizer of rasp de penen. 3. Snijdt de bosui, tomaten en broccoli in fijne stukjes. 4. Meng in een apart schaaltje de sojasaus, suiker, sesamolie en chiliflakes met elkaar. 5. Snij de tofu in kleine stukjes. 6. Kook de noedels in het kokende water gaar. 7. Verhit wat olie in een wok en start met het goudbruin bakken van de tofu, zet de tofu dan even opzij. 8. Bak de ui, knoflook, bosui, penen, tomaten en broccoli voor een aantal minuten in de pan. Voeg dan de saus toe en bak nog 1 tot 2 minuten. 9. Voeg de gebakken tofu, gekookte noedels, taugé, azijn en fijngehakte pinda’s toe. Roer door, laat nog even op een laag vuur staan en dan ben je klaar om te serveren.
Serveer met een limoenpartje en verse koriander, eet smakelijk!
Laat je vooral niet afschrikken door de stappen want al met al stond die gerechtje binnen een half uur op tafel. 😉