Met twee vrije dagen in het vooruitzicht dook ik weer de keuken in. Heerlijk om dan weer allerlei recepten uit te proberen. Zo ook dit “Snicker” taartje. Je kent ze vast wel, die repen met pinda’s, karamel en chocola. Lekker, maar helaas niet zo diervriendelijk. Dit taartje daar in tegen wel! Dadels, chocola en noten zijn eigenlijk altijd wel een lekkere combinatie, zo bleek ook nu weer. Wij hebben zitten smullen. Ik denk zelfs dat dit een van mijn favorieten is geworden! 🙂 Het fijne eraan is, is dat het niet eens gebakken hoeft te worden en je alleen een maar een foodprocessor nodig hebt. Lees je mee voor het recept?
Wat heb je nodig voor een taartje van 16 cm doorsnede?
Bodem:
120 gram ongezouten pinda’s
4 ontpitte zachte dadels
1 el gesmolten ontgeurde kokosolie
Karamel:
8 ontpitte zachte dadels
1 tl vanille extract
1/2 tl tot 1 tl zout
2 el pindakaas
5 tot 6 el water
Chocola topping:
120 gram pure chocola
2 el gesmolten kokosolie
1. Snijdt de dadels in kleine stukjes en voeg ze samen met de pinda’s toe aan de foodprocessor. Laat draaien totdat het fijne stukjes zijn geworden en voeg dan de twee eetlepels kokosolie toe. Laat dit nog even draaien. 2. Bedek de bodem van je springvorm met bakpapier en stort de bodem. Smeer uit en maak gelijk met de bolle kant van een lepel. Zet dit even in de vriezer om uit te harden. 3. Maak de foodprocessor schoon en doe alle ingrediënten voor de karamel in het apparaat behalve het water. Laat dit een aantal minuten draaien tot het een plakkerige substantie zonder stukjes is geworden. Voeg dan eetlepel voor eetlepel water toe totdat het een stroperig geheel is geworden. 4. Haal de taartbodem uit de vriezer en smeer nu de karamellaag erop. Zet dit weer in de vriezer. 5. Smelt in een kommetje au bain marie de pure chocolade samen met de kokosolie. 6. Haal je taartje weer uit de vriezer en stort nu de chocola er overheen. Wals de bakvorm even heen en weer zodat de chocola goed is verdeeld en er geen luchtbelletjes meer in zitten. Zet dit even in de koelkast om uit te harden en that’s it!
Ik hoop dat je net zo geniet van dit taartje als dat ik dat doe. 😉 De bovenkant is trouwens erg knapperig door de chocola en daardoor wat lastiger te snijden. Je zou om dit te voorkomen ook ganache kunnen maken uit bijvoorbeeld dit recept.
Geniet van Koningsdag, maakt er een feestje van met lekker veel eten. ♥