Vaak ontbijt ik met een sapje uit de slowjuicer, sojayoghurt of fruit maar soms wil je wat extra’s. Echt even genieten. In het weekend maak ik dan vaak wafels in mijn nieuwe (mintgroene!) wafelijzer. Ze zijn voedzaam, gezond en je kan ze serveren met allerlei fruit, chocoladesaus en zuivelvrije slagroom. Zelfs mijn vriend die geen vegan is smult iedere keer van dit gerechtje en ik wil dit recept dan ook graag met jullie delen zodat jullie er ook van kunnen genieten. Benieuwd hoe je deze geweldige wafels en saus maakt?
Wat heb je nodig voor twee wafels?
2 el kokosbloesemsuiker
1,5 el cacaopoeder
130 gram zelfrijzend bakmeel
120 ml amandelmelk of andere plantaardige melk
Voor de saus
1 tl cacaopoeder
een scheutje ahornsiroop
extra: fruit en zuivelvrije slagroom van Alpro
Alle ingredienten bij elkaar verzameld? Mooi! Dan kunnen we aan de slag. Geen wafelijzer in huis? Het wafelijzer wat je hieronder ziet heeft een beetje een vintage look en komt van Kijkshop. Werkt eenvoudig en ziet er ook nog eens leuk uit.
1. Meng alle ingrediënten voor de wafels in een kom en zet even opzij. 2. Klop de slagroom totdat deze lobbig en stevig is. 3. Snij het fruit alvast want voordat je het weet zijn je wafels al klaar en zijn ze klaar om te beleggen. 4. Meng de cacaopoeder met de siroop en doe dit net zolang totdat je een mooie chocoladesaus ziet verschijnen. 5. Doe het beslag voor de wafels in je wafelijzer en wacht totdat ze klaar zijn. Versier je wafels met de slagroom, het fruit en de saus en eet smakelijk! Simpel toch?
Als variatie zou je bijvoorbeeld ook kaneel of koekkruiden door je beslag kunnen doen. Lekker in de winter straks. 😉