Blauwe bessen zijn weer volop verkrijgbaar, yes! Afgelopen week kocht ik dan ook twee bakjes in de bonus en wist meteen dat ik er iets mee wilde gaan bakken. Blauwe bessen, citroen, romige yoghurt en cake. Do i need to say more? Ken je die fluffy muffins met blauwe bessen? Eigenlijk is dit 1 grote blauwe bessen muffin. Ik ben verliefd. De sojayoghurt maakt de cake smeuïg, de citroen maakt het fris en de blauwe bessen zoet. Ik gebruikte speltbloem en kokosbloesemsuiker om het wat ‘gezonder’ te houden. Heerlijk voor bij een kopje thee in de tuin of op je balkon nu het zo lekker warm is ’s avonds. Lees je mee voor het recept?
Wat heb je nodig voor 1 cake?
Natte ingrediënten:
1/2 cup Alpro soja ongezoet alternatief voor yoghurt
3/4 cup amandelmelk
3 el koolzaadolie of gesmolten kokosolie
3 el citroensap
1 tl vanille extract
2/3 cup fijngemalen kokosbloesemsuiker
rasp van 1 biologische citroen
Droge ingrediënten:
2 cups speltbloem
1,5 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
snufje zout
1 cup verse blauwe bessen
Verwarm de oven alvast voor op 185 graden. 🙂
1. Meng alle natte ingrediënten in een kom en hoe hetzelfde met de droge ingrediënten. Hou de blauwe bessen nog even apart 2. Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer goed door totdat een egaal mengsel is geworden. 3. Bedek een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. 4. Druk voorzichtig nog wat blauwe bessen in de bovenkant van de cake. 5. Bak de cake in 55 minuten gaar. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt is je cake klaar.
Simpel as that. Laat de cake afkoelen op een droogrekje en dek eventueel de bovenkant af met een vochtige theedoek tegen het uitdrogen van de cake. Wedden dat iedereen hier van gaat smullen. 😉
Wat is jouw favoriete cake?
Demi says
Klinkt als ’n heeeerlijke cake! Ik ben dol op alles met chocolade, dus een chocoladecake staat hoog op m’n favorietenlijstje 🙂